ENSIMMÄINEN KUOHUVIININ TEKOKURSSI
Aika: 26.3.2022 klo 9.30-16.00
Paikka: Brinkhals Sparkling Winery, Halikko
Kouluttaja Petri Halmetoja
Ohjelma:
klo 9.00 kokoontuminen/aamukahvit (omakustanteinen Shell Simpukka Halikko)
Autot suoraan Brinkhalsin pihalle, Vaskiontie 418, 24800 Salo, Shellille 5 minuutin kävelymatka
klo 9.30-12.30 Kuohuviininteon teoriaa ja maistelu/blendaus kurssilaisten materiaalista
12.30-13.15 Lounas (omakustanteinen, Shell Simpukka Halikko)
13.15-16.00 Lisää teoriaa ja hiivaus, sekoitus, pullotus, korkitus, dekorkitus demo omenaviinillä
Kurssille sopii 10 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensisijalla ovat yhdistyksen jäsenet, mutta myös ei-jäseniä pääsee mukaan jos paikat eivät täyty yhdistyksen jäsenillä.
Ilmoittautuminen jari.suvilehto(at)kolumbus.fi
Hinta: 20 e jäsenille, 40 e ei jäsenille.
Materiaali:
joitakin kymmeniä litroja, tavoite min. 20-30 litraa (mutta enemmänkin sopii..) valkoista juotavaksi kelpaavaa perusviiniä osanottajilta.
Periaate:
Jos annat omaasi blendiin viiniä saat mukana vietävää. Kukin tuo mistä voi henkisesti antaa yhteiseen juomaan.
Tavoitteena saada blendiin erilaisia viinejä, mutta kaikkea ei välttämättä laiteta blendiin, maku ratkaisee!
Blendi kaikille sama.
Voit tuoda pulloissa tai astioissa, mahdollisimman laadukasta, kuivaksi käytettyä.
Ei saa olla sulfiittia, ei kaliumsorbaattia, ei lisättyä vettä.
Sokeria saa olla lisätty.
Hyvin räkätty riittää, ei tarvitse olla kirkastettua.
Ilmoita ennakkoon mitä tulee ja minkä verran, mistä rypäleistä ja muu kuvaus viinistä.
Pullotus Brinkhalsin pulloihin, joista omakustannustasoinen maksu Brinkhalsille.