Rondo kesällä 2021. Kuva: Kari Latvus

Oikein hyvää vuoden 2022 alkupuolta!

Ihana ja lähes kaiken kattava lumikinos peittää usean lumimyräkän jälkeen viinitarhoja mukavasti. Lumitöiden keskellä on hyvä muistaa, että paksu lumikerros on viinitarhan hoitajan parhaita kavereita.

Vuoden 2022 alussa on syytä kertoa muutamasta ajankohtaisesta kuulumisesta. Yhdistyksen hallitus on syksyllä 2021 pitänyt useamman kokouksen ja suunnitellut kevään 2022 tapahtumia. Tässä muutama poiminta asioista, jotka ovat edenneet.


1. Satokysely
Syksyllä kerättiin yhdistyksen jäseniltä ja muilta kiinnostuneilta tietoa viininkasvatuksesta ja 2021 satotilanteesta. Reilu kolmannes jäsenistä vastasi kyselyyn ja kiinnostavat tulokset on luettavissa yhdistyksen kotisivulla. Tässä linkki tuloksiin.

Kuohuviinikurssi!

2. Kuohuviinikurssi
Korona-peijakas on tosin jo ehtinyt tammi ja helmikuun osalta suunnitelmat laittaa uusiksi.
Kuohuviinikurssi oli suunniteltu tammikuulle, mutta sen uusi päivämäärä on 26.3.2022. Paikkana Brinkhallin tilat Salossa. Kurssin vetää Petri Halmetoja. Kurssi on tarkoitettu ensi sijassa jäsenille ja ilmoittautumistiedot laitetaan jakoon heti, kun voimme varmistua, että omikron sallii kokoontumisen. Maksu jäsenille 20€, ei-jäsenille hinta 40€.
Lisätietoja: Jari Suvilehto, jari.suvilehto ( at )kolumbus.fi.

3. Yhdistyksen vuosikokous ja vuosijuhla
Yhdistyksen vuosikokous suunnitellaan pidettäväksi 2.4.2022 klo 11-13, Välimerenkatu 13, Helsinki.
Vuosikokouksen jälkeen vietetään samassa paikassa vuosijuhlaa klo 13 alkaen.

Ohjelmassa on luvassa Ainoa Wineryn (Hollola) tuotteiden esittely (viinintekijä paikalla), Unkarin viineistä ja erityisesti Balatonin alueen viineistä esittely ja tietenkin myös ruokailua. Ruokailun hinta 20€ ja viinitasting noin 20€ (tarkemmat tiedot maaliskuun aikana). Ei-jäsenet eli avecit pääsevät mukaan halutessaan (hintatiedot tämän osalta tarkentuvat vielä).

Lisätietoja: Sirpa Kytölä, sirpatkytola (at) gmail.com.

4. Haluatko saada palautteen tekemästäsi viinistä? Yhdistyksen jäsenillä on tilaisuus saada arviointia tuloksista, joihin oma viinintuotanto on edennyt. Mukaan mahtuu tällä erää noin 10-20 viinintekijää. Arviointia tekevät viinikirjailija Jaakko Heinimäki ja viiniblogisti Päivi Vähäkangas. Viinit arvioidaan sokkona tietämättä tarkempia tietoja tai tekijöitä viineistä.

Kukin viinin arviointiin lähettänyt saa henkilökohtaisen palautteen viinistään. Kaikkien viinien kokonaisuudesta voidaan julkaista yhteinen kooste, jossa ei tuoda yksityisiä henkilöitä julkisuuteen ilman asianomaisen toivetta.
Arvioitavaksi haluttu viinipullo tulee toimittaa mieluiten helmikuun aikana (viimeistään 5.3.2022) Kari Latvukselle, joko postitse tai sopia muutoin toimituksesta Helsingissä. Osoite: Hiisikuja 2 B 15, 00730 Helsinki. Mukaan liitetään tieto rypäleestä ja valmistus vuodesta.
Lisätietoja: Kari Latvus, kari.latvus ( at ) gmail.com.

 
PS. Kuulun niihin (yli)innokkaisiin, joilla on jo talvipistokkaista osa laitettu kasvuturpeeseen. Kevättä kohden siis mennään.

Terveisin,

Kari

Kari Latvus

Suomen Viininkasvattajat ry puheenjohtaja

040-6429274
kari.latvus ( at ) gmail.com
kari.latvus ( at ) viininkasvattajat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.