Hyvät Viininkasvattajat ry:n jäsenet,

 

Kesän lämpimät päivät ovat kääntyneet marraskuun pimeisiin keleihin ja vuoden sato on jo tiedossa pääkohdin ainakin. Viininkasvatus Suomessa etenee tällä hetkellä monilla tavoin kokeilujen ja testauksen avulla: hienoja tuloksia kuuluu eri puolelta Suomea. Vuosi 2021 oli monelle viininkasvattajalle erinomainen pitkän ja lämpimän hellejakson myötä, vaikka kaikissa osissa maata sato ei ollutkaan huipputasolla.

Syyskuussa 2021 Viininkasvattajat ry piti koronatauon jälkeen vuosikokouksen ja valitsi uudet vastuunkantajat. Hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi  allekirjoittanut, Kari Latvus. Muut hallituksen jäsenet ovat Sirpa Kytölä (yhdistyksen sihteeri), Esa-Matti Lautala, Harri Höglund ja Jari Suvilehto. Hallituksen varajäseniä ovat Jussi Tenho, Sampo Tolkki ja viininkasvatusguru Esa Tervo, joka on luvannut antaa edelleen osaamisensa yhdistyksen käyttöön, vaikka hallinnollinen vastuu nyt kevenee.

Tartuin vastuutehtävään tulokkaan nöyryydellä, sillä olen suhteellisen nuori tulokas alalla. Viiniharrastus on kyllä tuttua ja zilgan pienviljelyä olen toki harrastanut pitkään, mutta tavoitteellinen viinitarhaus on vielä kohdallani varsin uutta. Lupauduin tehtävään sillä avoimuudella, että en ole alan paras tuntija, mutta valmis organisoimaan yhteistä tekemistä. Yhteisöjen kanssa olen tehnyt pitkään töitä ja ollut yhdistystoiminnassa pitkään.

Siis iso kiitos luottamuksesta; viedään siis yhdessä yhdistys uuteen nousuun.

Helena Tiililän viinitarhan satoa lokakuussa 2021

Uusi hallitus on tarttunut asialistaan marraskuun alussa ja tehnyt listaa asioista, joihin tulee tarttua. Tavoitteena on tehostaa yhdistyksen jäsenille tarjottavaa verkostoitumista, asiantuntijatietoutta ja hyvien käytäntöjen jakamista. Suunnittelussa on viestinnän, erityisesti somen, välineiden edistämistä, viini&kuohuviinikursseja ja tietenkin tapaamisia viinitarhoilla.

Tulevista ensi vuoden tapahtumista tulee lisää tietoa loppuvuonna.

 

Yksi tämän vuoden uusi avaus on vapaan facebook-ryhmän perustaminen, Viininviljely Suomessa. Sen myötä on näkynyt vahvasti kasvavaa kiinnostusta alaan.

Kuulen mielelläni ideoita siitä, mitä voisit tehdä yhdessä muiden kanssa Viininkasvattajien hienossa yhdistyksessä.

Tavoitat minut sähköpostilla kari.latvus (at) viininkasvattajat.fi. Privaattisähköpostini on kari.latvus (at) gmail.com.

Ihan ensimmäiseksi tulee testattavaksi Viininkasvattajien jäsenten sähköpostilista. Katsotaanpa kuinka hyvin se on ajan tasalla ja toimii.

 

Iloa ja intoa yhteiseen tekemiseen,

Kari (Latvus)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.