Muutama viiniköynnöksien kasvattamista opiskellutta, tutkinutta ja harrastanutta henkilöä tapasi viime vuonna toisensa. Vaihdoimme ajatuksia ja uskoimme, että kiinnostuneita on muitakin. Järjestimme Suomen ensimmäisen viiniköynnöskurssin marraskuussa, ja kiinnostuneiden määrä yllätti: Viurilan kartanossa Halikkossa osallistujia oli yli 40.

Kurssikyselyyn vastanneista kaksi kolmesta oli kiinnostunut liittymään viiniköynnöksiin erikoistuneeseen yhdistykseen tai kerhoon. Niinpä 20.3 pidimme yhdistyksen Suomen Viininviljelijät perustamiskokouksen. Tätä ennätystä on jo vaikea lyöd: Missä maassa on maailman pohjoisin viiniköynnösyhdistys? No Suomessapa tietenkin!

Huhtikuun alussa päätimme jäsenmaksuista ja kuluvan vuoden toimintasuunnitelmasta. Liittymismaksu on 10 euroa ja vuosimaksu 30 euroa. Opiskelijoiden vuosimaksu on 20 euroa. Kun saamme Patentti- ja rekisterihallituksen vahvistuksen yrityksen rekisteröinnistä, jäseneksi rekisteröityminen on mahdollista. Jos olet kiinnostunut tai haluat jo ilmoittautua mukaan, lähetä sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen ari.markkula@omenakumpu.com. Todennäköisesti toukokuun loppupuolella yhdistys on virallisesti rekisteröity. Kursseilla tai muuten kiinnostuksensa viiniköynnöksiin ilmaisseille lähetän tietoa sähköpostilla, kun lisää tietoa on kerrottavissa.

Osa yhdistyksen hallitusjäsenistä. Vasemmalta: Juha karvonen, Günter Brüninghaus, Ari Markkula ja Mariusz Swietalski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.