Eestiläiset järjestävät Pärnussa 11.9.2010 viiniköynnöstapahtuman. Tilaisuudessa ovat mukana ainakin Raimo Saar, Harri Boom ja Liia Kaska Eestistä sekä Edgars Ziemanis Latviasta. Asiantuntijat kertovat lajikkeista ja kasvattamisesta omien kokemustensa pohjalta.

Raimo ja Edgars olivat mukana viime syksynä Halikossa, missä järjestettiin Suomen ensimmäinen kurssi viiniköynnösten kasvattamisesta.

Ensimmäiset rypäleet ovat tänä poikkeuksellisen lämpimänä kesänä ehtineet kypsäksi, joten osallistujat pääsevät myös maistelemaan useiden lajikkeiden rypäleitä.

Tilaisuus järjestetään Pärnussa Raekülan torilla (Raeküla Turg) ja se alkaa kello 11.00. Osa eestiläisistä puhuu suomea. Vain harvat latvialaiset puhuvat englantia, joten heidän kanssaan keskustellessa tulkkaamisessa voivat eestiläiset auttaa.

Jos kaipaat omiin kokeiluihisi viiniköynnösten taimia, voit hankkia niitäkin tuon tilaisuuden aikana.

Tämä kesä on ollut poikkeuksellisen kuuma ja osittain myös kostea Eestissä ja Latviassa. Se on luonut hyvät olot myös tautien kehittymiselle. Jos päädyt ostamaan taimia, tarkista huolella, että lehdissä ei näy harmaata hometta lehden alla tai päällä, ja että taimet muutenkin ovat hyvinvoivan näköisiä. Valitse lajikkeita, jotka eivät ole arkoja taudeille – ethän halua tuoda omaan tarhaasi pöpöjä ulkomailta!

Lisätietoja saat Raimo Saarelta. Hän auttaa myös majoitusjärjestelyissä, jos päätät yöpyä Pärnussa. Raimo puhuu suomea.

Sähköposti raimosaar (at) hot.ee
Puh +372 565 2034

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.