Suomen Viininkasvattajat ry järjestää jäsenilleen viininvalmistuksen alkeiskurssin Piikkiön Tuorlassa lauantaina 5.11.2011. Käytäntöpainotteisen kurssin tarkoitus on opettaa viininvalmistuksen alkeet ns. tilaviinimenetelmällä. Kurssin hinta on 25 euroa.

Kurssi alkaa kello 13. Tapahtumapaikkana toimii Ammattiopisto Livian (Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos) auditorio osoiteessa Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö.

Lounasta on tarjolla klo 12 alkaen opiston ravintolassa, eli Tuorlan majatalossa, 10 euron hintaan. Lounas ei sisälly kurssimaksuun, vaan se maksetaan ravintolaan.

Kurssille ei ole ennakkoilmoittautumista. Kurssimaksu on 25 euroa ja kurssille osallistuvat maksavat sen yhdistyksen tilille 174530-120537 1.11. mennessä. Viesti: ”Viinikurssi”. Ota maksukuitti mukaasi.

Kurssin tarkoitus on opettaa viininvalmistuksen alkeet ns. tilaviinimenetelmällä. Se on käytäntöpainotteinen. Lyhyen teoreettisen katsauksen jälkeen opastetaan vierteen valmistaminen, viinin käyntiinpano ja jatkokäsittely kotona.

Jos haluat panna oman viinisi käyntiin kurssin aikana, ota mukaasi 30 litran kannellinen käymisastia, jonka kannessa on reikä vesilukkoa varten, vesilukon kumitiiviste ja vesilukko. Niitä saa isoimmista marketeista. Lisäksi kidesokeria noin 4 kg, sekä käymisastiaan hedelmä-, marja- tai rypälemehua tai mursketta noin 10 kg tai litraa. Murskatut marjat, hedelmät ja rypäleet voi pakastaa, mutta ne pitää sulattaa ennen viinin käyntiinpanoa. Näin pienen määrän voi murskata esim. keittiön yleiskoneella.

Tällaisessa viininvalmistuksessa normaali keittiöpuhtaus riittää, eli pese käymiastia tiskiaineella ja huuhdo hyvin ennen murskeen panemista siihen.

Kurssin jälkeen itse kukin vie käymisastiansa mukanaan. Jatkokäsittelyohjeet käydään läpi ja kirjalliset ohjeet annetaan mukaan.

Tervetuloa!

Kouluttajat: Juha ja Timo

Ajo-ohjeet

Tuorlan maaseutuoppilaitoksen osoite on Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö (Google Maps -karttalinkki).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.