Topic: 2012 kevätkuulumisia

Turussa lumi on jo sulanut lähes kokonaan lukuunottamatta muutamia talven aikana kertyneitä lumikasoja. Niinpä päätin katsoa mitä köynnöksilleni kuuluu.

Pihallani on 4 köynnöstä kasvihuoneessa, 5 kasvihuoneen eteläseinällä ja yksi köynnös autotallin seinustalla, kaikki aurinkoisissa ja suojaisissa paikoissa. Kasvihuoneen lajikkeet ovat bianca, fabel, früh burgunder sekä solaris, seinustoilta taas löytyy zilga, iza, supaga (pistokkaasta), bianca (taivukkaasta), fabel (pistokkaasta) sekä eddys blue wonder.

Talven kovimmat pakkaset olivat noin -26 astetta ulkona ja -20.8 astetta kasvihuoneessa. Köynnökset olivat jääneet suojaamatta ennen kovimpia pakkasia, eikä luntakaan ollut juuri köynnösten oksien suojana. Syksy oli lämmin, ensimmäiset hallat/pakkaset tulivat marraskuun alussa. Köynnökset näyttävät kuitenkin kaikki selvinneen mainiosti talvesta.

Koska viime syksy oli sateinen ja rypäleet halkeilivat, päätin lisätä köynnösten juurille lisää multaa ja asetin mansikkakankaan päälle. Vesi ei siis pääse enää suoraan kasvihuoneen katolta köynnösten juurille, vaan suurin osa valuu n. 25 cm päähän molempiin suuntiin. Kankaan peitin kivillä. Mansikkakankaan ja kivien tarkoitusena on kohottaa maaperän lämpötilaa. Saapa nähdä toimiiko kokeilu. smile

Re: 2012 kevätkuulumisia

Uskon, että toimii tuo kokeilu!