Yhdistyksen hallitus päätti tilata viiniköynnösaiheisia postimerkkejä. Yhdessä arkissa on 20 postimerkkiä. Yhden merkin hinnaksi tulee 1,40 euroa ja sitä voi käyttää ensimmäisen luokan kirjeen lähettämiseen kuten tavallisia 1. luokan merkkejä.

Hyvien kuva-aiheiden saamiseksi järjestetään yhdistyksen jäsenille kilpailu. Aiheen pitää kuvata Suomessa kasvavaa viiniköynnöstä, sen kukkia, rypäleitä tms. Kuvan lähettäjällä pitää olla oikeudet luovuttaa kuva julkaistavaksi. Kuvassa ei saa näkyä henkilöitä. Kerro viiniköynnöksen lajikenimi, jos mahdollista. Kerro myös paikkakunta, missä köynnös tai köynnökset kasvavat. Kilpailuun hyväksytään myös aiemmin kuvatut valokuvat, joiden julkaisuoikeus on kuvan lähettäjällä.

Kuvan oikeudet siirtyvät Suomen Viinikasvattajat ry:n vapaaseen käyttöön. Postimerkkiin ei tule kuvan ottajan nimeä, mutta muuhun käyttöön, esimerkiksi kursseilla kuvaa käytettäessä tai yhdistyksen verkkosivuilla (viininkasvattajat.fi) julkaistaessa kuvan ottajan nimi tulee näkyville.

Hyväksytyt eli ”lunastetut” kuvat palkitaan kuvan luovuttajalle lähetettävillä viidellä postimerkillä.

Kuvan koko valmiissa postimerkissä on 32 x 24 mm. Siten maisemakuva tarhasta tms. ei toimi.

Kilpailuaika

Lähetä valokuvasi viimeistään 4.11.2011 mennessä osoitteeseen postimerkki@wtxan6ig.vm.gcp.loikka.io.

Tekniset tiedot

Kuvat pitää lähettää digitaalisessa muodossa. Kuvan lopullinen painettava resoluutio on 640 x 480 pikseliä. Kilpailuvaiheessa suositellaan reilusti suurempaa esim. 5-10-kertaista kokoa, jolloin toimitus huolehtii lopullisesta resoluutiosta. Lopullinen postimerkki saatetaan ottaa kuvasta osasuurennoksena. Pyri kuvatessasi tai kuvaa muokatessasi kuitenkin siihen, että kuva-alue on mielestäsi lopullinen ja oikea.

Käytettävät kuvamuodot ovat JPG, PNG ja EPS; värimallit RGB tai sRGB. Kuva voi olla mieluiten JPG-formaatissa, mutta TIF tai muukin kuvaformaatti käy. Jos et saa selville, mikä värimalli kuvassasi on, voimme toki tutkia sen puolestasi.

Tiedoston nimeäminen ja tarvittavat lisätiedot

Nimeä kuvasi muotoon Kuvauspäivä_oma_salainen_nimimerkki, esimerkiksi 20100430_a5heppu.jpg. Kirjoita erillisen saatekirjeen tai sähköpostin alkuun oma nimesi ja yhteystietosi sekä luettelona kaikkien kuviesi tiedostonimet ja kuvien selitykset (lajike, paikkakunta yms.). Näin raati voi valita parhaat tietämättä kuvan ottajan nimeä.

Postimerkkien käyttö yhdistyksessä

  • Yhdistyksen sisäiseen postiin
  • Jäsenen tervetuloa –kirjeen lähettämiseen
  • Yhdistyksen lähettämään viralliseen postiin ulkopuolisille tahoille.

Yhdistys voi välittää postimerkkejä jäsenten oman käyttöön, jolloin yhden postimerkin hinta on niiden tilaushinta 1,40 euroa. Sen päälle lisätään postimerkkejä sisältävän kirjeen lähetyskuluina 5 euroa. Pienin lähetettävä erä on puoli arkkia eli 10 postimerkkiä. Välittämisestä jäsenille tehdään päätös, kun kilpailu on päättynyt ja ensimmäinen erä tilataan postilta. Kiinnostustaan postimerkkien hankintaan voi kertoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen postimerkki@wtxan6ig.vm.gcp.loikka.io.

Lisätietoa Postin Omakuva-postimerkeistä saat Postin verkkosivuilta: https://verkkokauppa.posti.fi/PublishedService?pageID=18&freePage=2020

Suomen Viininkasvattajat ry
Ari Markkula
sihteeri