Topic: Välineet yms

Voisiko joku kertoa mistä tuollaisen Brix-mittarin voisi hankkia ja kuinka ne toimivat?
Tämän syksyn sato rondoja lukuunottamatta jäänee vähäiseksi.

Re: Välineet yms

Ite olen tilaamassa nyt muutaman mittarin ja hinta heiluu 80-100 euron huitteilla.  Voin ottaa mittarin lisää, jos kiinnostaa.

Re: Välineet yms

Heips

Itse tilasin brix-mittarini HongKongista (ebay.fi ja hakukenttään refractometer). Yllättäen toimitus tuli kuitenkin Singaporesta. Mittari maksoi 14,37 euroa, postikulut Suomeen 6,79 euroa. Tuote oli niin halpa että se ei edes kiinnosta tullia. Laite vaikuttaa mekaanisesti ihan kelpo laitteelta, ei miltään muovihempulalta. Prismakotelo on kunnon valettu ja koneistettu metallimöykky ja muutenkin työn jälki on ihan siistiä.

Se kuinka oikeaa arvoa tuo näyttää en osaa sanoa, enkä keksi äkkiä tapaa jolla asteikon paikkansapitävyyden testaisi. Itselle kuitenkin riittää tieto mihin suuntaan kunakin vuonna mennään. En ole vielä ehtinyt kalibroimaan mittaria kun ei ollut tislattua vettä käsillä, mutta kokeilin kuitenkin zilgan mehulla ja sain arvoksi hieman yli 15 brixiä.

terveisin
Henri

Re: Välineet yms

Re: Välineet yms

Tulipa tilattua Kaukoidän mittari.  Eipä tuokaan Jaakin  vinkkinä  antaman sivuston mittari kallis olle.
Kiitos vinkeistä.

Sepi

Re: Välineet yms

Geineri refraktomeeter ei ole kallis aga see on Saksamaal tehtud. Mul on vana, millel ei ole temperatuuri kompensaatorit. Väga hea  mõõtja. Kasutage googletranslate

Re: Välineet yms

Mittari tuli postissa tänään, kuukauden kesti tulla. Ihan jees kapistus reilulla 20 eurolla. Zilga (pakasteesta) näytti hitusen vajaat 15.

Re: Välineet yms

Kuulostaa mukavan edulliselta.  Itellä olisi pari 80€ refraktometriä kaupan.  smile

Re: Välineet yms